27-28 травня 2019 року у м. Києві відбувся семінар «Сприяння енергоефективності у промисловості в Україні та сусідніх країнах», який було організовано ЮНІДО та ЄЕК ООН у партнерстві з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

Мета заходу:

На основі створення базису для відкритого діалогу та довіри, захід об’єднав законотворців та промисловість для прагматичного та обґрунтованого обговорення проблем, які стоять перед широкомасштабним впровадженням енергоефективності в промисловості, а також для визначення потенційних добровільних та / або обов’язкових механізмів й рішень, які можна застосувати на національному рівні.

Очікувані результати заходу:

  1. Покращення розуміння та узгодження основних викликів, з якими стикаються промислові компанії та законотворці, коли йдеться про впровадження енергоефективності.
  2. Розбудова спроможності та покращення розуміння законотворцями та представниками промисловості щодо застосування найкращої політики та механізмів підтримки та поліпшення енергоефективності промисловості.
  3. Визначення та узгодження схеми потенційних добровільних та / або обов’язкових механізмів й рішень, які будуть опрацьовані та втілені на національному рівні.

У заході взяли участь:

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;

Сергій Савчук, Голова Держенергоефективності;

Олександр Домбровський, в.о. Голови Комітету ВРУ ПЕК;

Марко Маттеіні, Департамент енергетики, ЮНІДО;

Олег Дзюбинський, Регіональний радник з енергетичних питань, ЄЕК ООН, а також

  • Національні, регіональні та міжнародні законотворці (розробники політики)
  • Енергоємні регіональні та національні підприємства
  • Національні та міжнародні організації
  • Експерти та практикуючі фахівці з енергозбереження в промисловості