26 листопада 2020 року з 9:00 до 14:00 відбудеться онлайн конференція на тему: «Фонд гарантування кредитів на енергоефективність в промисловості: як це працює?»

Надання гарантованих кредитів передбачається для допомоги промисловим підприємствам у фінансуванні заходів з енергоефективності та, насамперед, у впровадженні Системи енергетичного менеджменту (СЕнМ), відповідно до державного стандарту ДСТУ ISO 50001. Завдяки Фонду, українські промислові підприємства отримають можливість залучити кредитне фінансування без застави та за нижчою відсотковою ставкою.

Доступність фінансування енергоефективних заходів має суттєво покращити конкурентоздатність українських підприємств: знизити собівартість їх продукту та покращити ефективність використання енергоресурсів. Це, в свою чергу, є особливо актуальним для української промисловості в контексті її відновлення від наслідків COVID-19 та має сприяти покращенню економіки України: зниженню енергоінтенсивності ВВП, зменшенню викидів СО2 (декарбонізації), а також покращенню енергостійкості та енергобезпеки системи.

Інноваційний фінансовий інструмент – Фонд гарантування кредитів (ФГК), створений та започаткований Організацією Об’єднаних Націй з Промислового Розвитку (UNIDO) спільно з АБ «УКРГАЗБАНК», за допомоги Глобального Екологічного Фонду (GEF) та за підтримки національних бенефіціарів.

Фонд гарантування кредитів як фінансовий механізм був впроваджений у рамках виконання цілей Проекту технічної допомоги UNIDO/GEF UKR IEE «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України».

26 листопада відбудеться презентація роботи Фонду гарантування кредитів: як це може стимулювати енергоефективність в промисловості, на скільки нижчими будуть відсоткові ставки, для чого підприємствам Система енергетичного менеджменту і проекти з Оптимізації енергоспоживання, потенціал промислової енергоефективності, практичні приклади, обмін досвідом промисловців, пілотні підприємства та багато інших питань будуть висвітлені під час онлайн конференції.

Організатори конференції: UNIDO, АБ «Укргазбанк», Європейсько-українське енергетичне агентство.

Партнери конференції: Міністерство енергетики України (Міненерго), Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономіки), Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).